Leest heerlijk weg!
De laatste wens is de 3e thriller van Marieke Damen uitgebracht door Harper Collins.
Het verhaal begint met een zeer indrukwekkende tekst die Marieke schreef na het overlijden van een goede vriendin. Ik vind dat dit zeer goed past bij het verhaal.
In de proloog maken we meteen kennis met de dader waarbij al duidelijk wordt dat het om het vereffenen van een rekening gaat. Verder kan het nog alle kanten op. De hoofdpersoon Nadja krijgt twee agenten aan de deur die met een onheilstijding komen, haar man Steven, mede eigenaar van het uitvaartcentrum, is verongelukt.
Al snel wordt het Nadja duidelijk dat het geen ongeluk was, en gebeuren er in haar omgeving nog een paar onverklaarbare zaken. Nadja gaat zelf op onderzoek uit, maar of dat nu zo slim is?! Ook haar ouders, zus en kinderen raken bij de zaak betrokken.^^
Er volgen een aantal mooie plottwists.
De hoofdstukken zijn kort en wisselen tussen Nadja en de dader, elke hoofdstuk eindigt op een manier waardoor je meteen door wilt en moet lezen. De schrijfstijl is vlot en duidelijk.
Citaat uit hoofdstuk van de dader bij sterfbed van moeder: “Uit alle macht probeerde ik mee te sterven, maar mama ging ervandoor en ik kon haar niet meer inhalen.”
Citaat uit hoofdstuk van Nadja: “De weken erna voelde ik me alsof er een granaat naar me is geworpen waar de pin nog inzit.”
Ik heb 3 sterren gegeven, vind het jammer dat 3 1/2 niet kan. ik heb er van genoten.
Ik heb het boek met de Hebban leesclub gelezen, dat was een erg leuke ervaring.
Er volgen een aantal mooie plottwists.
Ik heb het boek met de Hebban leesclub gelezen, dat was een erg leuke ervaring.