leuk verhaal
Ik koos het boek Het Dodenhuis van Sarah Pinborough omdat de titel meteen mijn aandacht trok. De titel klinkt mysterieus, waardoor ik nieuwsgierig was naar het verhaal. Ook het genre vind ik interessant, ik lees graag dit genre boeken.
Ten eerste vond ik de personages interessant en goed uitgewerkt. De hoofdpersoon Toby voelt zich vaak onzeker en probeert te begrijpen wat er met hem en de andere kinderen gebeurt. Clara in het huis aankomt, verandert de sfeer. Door haar gedrag wordt Toby iemand met meer zelfvertrouwen. Dit zorgt voor een interessante dynamiek tussen de personages. Ten tweede vond ik het thema van het verhaal erg interessant. Het boek gaat niet alleen over ziekte en dood, maar ook over hoop en liefde. Bijvoorbeeld wanneer Toby en Clara tijd samen doorbrengen en elkaar beter leren kennen. Een derde sterk punt van het boek is de spannende sfeer. Het verhaal speelt zich af op een afgelegen eiland waar kinderen wonen die ziek zijn. Ze weten dat ze op een dag naar het “Dodenhuis” gebracht zullen worden. Dit maakt het verhaal spannend want we weten weinig over wat er gebeurt.
Over het algemeen vond ik dit boek een heel leuk boek. Het verhaal is soms verdrietig, maar ook mooi door de relaties tussen de personages. Ik zou dit boek aanraden aan lezers die houden van mysterieuze verhalen met sterke emoties.