Zelfs als we zwijgen
3 jaar spelen ze het spel al
2 zijn gedoemd vanaf het begin
1 persoon wil dat dit stopt
NIEMAND IS VEILIG
Wat een geweldige ya thriller! De laatste keer dat ik zo bang was door een boek was met home before dark van Riley Sager. Dit is zo goed geschreven en ik heb de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten.
Het verhaal speelt zich af in een huisje in de bergen. 5 tieners komen voor de laatste keer bij elkaar om een rollenspel te spelen. Ze worstelen allemaal met zichzelf en ze weten niet of ze elkaar nog wel kunnen vertrouwen.
Dit is niet alleen een geweldige thriller, het zit ook vol met geweldige quotes en ik begon gelijk mee te leven met de personages. Ja af en toe ligt het er wel heel dik bovenop en af en toe stellen ze zich aan maar ja het zijn nou eenmaal tieners die al heel veel hebben meegemaakt. Door het boek heen zie je de persoonlijke ontwikkeling van de personages.
Ik vond het een geweldig boek. Als je van spannende thrillers houdt en ook van boeken waar rollenspellen een grote rol in spelen, dan is dit echt een aanrader.
Ik vond het einde niet voorspelbaar maar ik denk dat dat ook een beetje aan mij ligt. Ik ben daar namelijk heel erg slecht in (gelukkig maar want dan blijft het een verassing). Het enige wat voor mij wel verwarrend was, was dat een personage (Ever) werd aangeduid met hen of hun. Ik dacht eerst dat het een typefout was maar dit is natuurlijk een onzijdig woord voor gender neutraal. Het was me niet helemaal duidelijk en het duurde ook even voor ik het door had.
Er was natuurlijk wel heel veel bij elkaar gestopt in een boek; jongeren met veel problemen die zich ontwikkelen, een rollenspel in een fantasie wereld, een mysterie en ook nog heel veel spannende momenten, flashbacks en ook nog verschillende pov's. Het is allemaal wat veel en dat vind ik ook maar zo gaat het in het echte leven toch ook? Wij beleven ook niet maar 1 ding tegelijk maar ook alles door elkaar. Dat maakte dit boek in mijn beleving heel uniek en ook realistisch.
Waar het me ook een beetje aan deed denken is die episode van Riverdale: survive the night. Als je dat een goede aflevering vond moet je dit boek echt lezen.
4 van hen hebben een geheim
3 jaar spelen ze het spel al