Tussendoortje!
Oosterlicht is een historische roman van de Britse auteur Lorna Cook, in het Nederlands verschenen in 2025 (vertaald door Erica Feberwee). Het is het eerste deel van de serie Vier windstreken.
Oosterlicht vertelt twee verweven verhalen: één in het heden (Lamorna Trelenna ), op het Engelse platteland, en één tijdens de Tweede Wereldoorlog (Issey Trelenna) in Singapore. Deze tijdlijnen worden met elkaar verbonden door familiegeschiedenis en geheimen.
Ik vind het verhaal prettig en sfeervol, en ik waardeer de afwisseling tussen het heden en de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Wel had ik de eerste honderd pagina’s nodig om echt in het verhaal te komen, en om me aan te zetten verder te lezen. Daarna leest het vlotter, al voelt het geheel soms wat voorspelbaar en overdreven, vooral naar het einde van het boek toe. De epiloog sluit mooi aan op het vervolg, maar uiteindelijk blijft het voor mij vooral een aangename roman die prettig leest, zonder dat het me echt wist te verrassen. Een tussendoortje!
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor een eerlijke recensie. Hoewel ik het verhaal zeker heb gewaardeerd, twijfel ik nog of ik de andere drie delen van deze vierdelige reeks ga aanschaffen.