Een leven zo ver
Soms lees je een verhaal waarvan je voelt dat er iets moois onder de oppervlakte zit maar dat je eerst even moet zoeken naar de richting waarin het verhaal je mee wil nemen.
'Er is een tijd waarin alles mogelijk is, een tijd waarin we alles kunnen zijn waarvan we kunnen dromen. Vervolgens komt het leven ertussen en slinkt ons bestaan tot één enkel moment.'
De synopsis gaf mij vooraf een ander beeld van het verhaal. Tijdens het lezen merkte ik dat er veel meer gebeurt en dat meerdere personages een belangrijke rol spelen.
Het duurde even voordat het verhaal mij echt wist mee te nemen. Het begin voelde wat rommelig en ik wist nog niet goed welke kant het verhaal op ging. Gaandeweg ontvouwt zich wel een mooie basis: een familieverhaal over het verleden, keuzes en de invloed daarvan op de toekomst.
Tegelijkertijd zijn er veel bijpersonages en zijlijnen, waardoor de verhaallijn soms wat onrustig aanvoelt. Voor mij had het verhaal misschien nog sterker kunnen zijn als het iets compacter was geweest en meer focus had gehouden op de kern.
Het leven op een schapenfarm in West-Australië geeft het verhaal een bijzondere sfeer en voelde voor mij als een originele achtergrond.