Op een onbewoond eiland

LonnekeV84 LonnekeV84
20 mrt 2026

Ruby Crusoe, Het vertrek – Kevin Hassing.

Vanaf de eerste bladzijde is dit verhaal een avontuur waar je samen met Ruby in stapt.

Tijdens het lezen voelde ik een soort onderhuidse spanning...wat gaat er allemaal gebeuren en gaat alles wel goed komen?! Een spanning die per hoofdstuk opgebouwd wordt ervoor zorgt dat je niet gaat slapen maar blijft lezen.

Het thema “geef niet op” loopt als een sterke stroming door het boek heen. Of ze nu twijfelt, doorzet of zich groot houdt: opgeven is geen optie. Dat maakt haar reis niet alleen avontuurlijk, maar ook inspirerend.

En dan Sam… Samuel.
Vanaf het begin voelt hun band als een onvoorwaardelijke vriendschap. Zo’n vriendschap die je iedereen gunt. Zacht, maar vol kracht. Dat maakt het avontuur niet alleen spannend, maar ook warm.

Wat ik ook erg leuk vind waren de woordgrapjes en het spelen met de taal. Ik moest regelmatig hardop lachen. 😂 Dat soort vondsten maken het boek extra leuk om (samen) te lezen.

Dit is een verhaal dat je samen met je zoon of dochter leest of in de klas kunt gebruiken. Er zit avontuur in, humor, spanning én genoeg gespreksstof.

Meer recensies van LonnekeV84