Zoeken

Lie F Lie F
3 mrt 2023

Het boek 'Vleugels met een pleister' van Marije Pietersma is een ontdekkingstocht.

Het is een biografisch verhaal over haar leven en haar diagnosticering als autist.

Maaike, het hoofdpersonnage, volgen we van kind tot 40 jarige. Haar leven was nooit makkelijk omdat het vaak verkeerd liep zonder dat iemand wist waarom, waardoor.

Als kind moest ze bewijzen dat ze meekon op school, waar ze veel moeilijkheden overwon. Als jonge vrouw, gehuwd, moeder, werkende, houdt ze zich moedig overeind in de mallemolen van de medische wereld. Vele testen worden uitgevoerd,  vele etiketten worden opgekleefd, maar de uiteindelijke diagnose ontdekt Maaike/Marije zelf. Een bevrijding op vele gebieden.

Het verhaal leert ons veel over de problemen die verkeerde diagnoses kunnen  geven, het gevecht om jezelf te ontdekken en niet zomaar die etiketten te aanvaarden. Op een eenvoudige manier worden problemen uitgelegd, zoektochten naar antwoorden beschreven.

Het leven met autisme, eenvoudig beschreven, een must voor elk die er mee geconfronteerd wordt.

Een boek dat makkelijk leest, een leerrijk boek...

Bedankt Marije om ons die wereld te laten ontdekken.

4**** waard.

Meer recensies van Lie F