Betoverend kerstverhaal
Bedankt AW Bruna voor het opsturen van een kopie!
Dit was echt een heerlijk kerstverhaal dat me vanaf de eerste pagina wist te betoveren. Een klein, sfeervol dorp in de Schotse Hooglanden, enorme hoeveelheden sneeuw die het landschap bedekken als een witte deken, en een goede dosis humor die je constant aan het glimlachen houdt. Is dit het beste kerstboek ooit? Nee, dat niet. Maar heb ik ervan genoten? Ja, absoluut!
De setting was fantastisch en deed me denken aan die perfecte kerstkaarten die je altijd ziet. Het kleine dorpje met zijn warme, gezellige huisjes, de besneeuwde bergen op de achtergrond, en de vriendelijke dorpsbewoners die elkaar allemaal kennen. De humor, vooral rondom de dieren, was geweldig. Er is een eigenzinnige, mannenhatende kalkoen die voor hilarische situaties zorgt, en een ondeugend konijn genaamd Chewy die letterlijk alles kapot kauwt wat hij tegenkomt.
Merry en Theo zijn sympathieke personages die je al snel in je hart sluit. Hun interacties zijn warm en natuurlijk, al is hun romantische chemie wat voorspelbaar. Hoewel het verhaal niet bepaald spannend is in de traditionele zin, blijft het constant boeien door de charmante situaties en de ontwikkeling van de personages. Theo's behulpzaamheid en vastberadenheid om het juiste te doen, zelfs wanneer Merry dit eigenlijk niet wil toelaten, maken het verhaal extra bijzonder. Je ziet hoe zijn oprechtheid langzaam Merry's reserves doet smelten, net als de sneeuw onder de winterzon.