Advertentie

Tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog, in een klein Gronings dorp aan de grens krijg je inkijk in het huwelijk tussen Douwe, een Nederlandse verzetsstrijder, en Minnie, een Duitse immigrante. Douwe vecht voor de vrijheid, terwijl Minnie alles op alles zet om hun gezin te voeden. Als ze haar man verdenkt van een verhouding met een koerierster, raakt ze vertwijfeld en wordt ze verteerd door jaloezie. Vlak voor de bevrijding wordt Douwe verraden, gevangen gezet door de nazi's en uiteindelijk gefusilleerd. De koerierster Ge pleegt zelfmoord. Minnie wordt gekweld door schuldgevoelens als blijkt dat haar achterdocht ongegrond was.

Een mooi en meeslepend verhaal. Je kijkt en leeft vooral mee met het leven van de vrouw van een verzetsheld, tijdens en ook na de tweede Wereldoorlog. Maar het gaat over meer dan alleen de oorlog, het gaat over fouten maken en schuldgevoel en hoe te leven met wat je hebt meegemaakt. Deels gebaseerd op waargebeurde feiten, het levensverhaal van de grootouders van de schrijfster, wat het verhaal extra fascinerend maakt. Een mooi eerbetoon.
Het boek leest makkelijk, is bij tijden zeer indrukwekkend. Zeker een aanrader als je graag persoonlijke verhalen leest ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Reacties op: Indrukwekkend

48
Waarom moet ik u tegen jou zeggen? - Karin Driegen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners