Leuk en grappig
Pizazz gaat over een meisje van 9, dezelfde leeftijd als de lezers. Ze is geen gewoon meisje, ze is een superheld. Dat vindt ze helemaal niet leuk. Ze vertelt in dit boek over haar leven, haar familie, vrienden, school. Ze legt uit waarom een superheld zijn niet leuk is.
Pizazz is een graphic novel voor jonge lezers. Die leren net de finesses van het lezen van een tekst kennen. Mijn dochter heeft geleerd dat dikker gedrukte tekst vaak harder wordt gezegd. Hier was dat niet zo, dat was even verwarrend, maar ze paste zich al vlug aan. Ook zat er soms een iets moeilijker woord in, zo wordt de lezer ook een beetje uitgedaagd.
Met zijn opvallende voorkant springt het boek lekker in het oog.
Er werden pagina's met meer tekst afgewisseld met strips met weinig tekst. Het dikke boek leest hierdoor snel weg. Hoe jammer het ook is dat het boek uit is, het kind sluit het boek met het fijne gevoel een echt dik boek gelezen te hebben.
Het was een grappig boek met een mooi verhaal en een goede afloop. Deel 1 van deze nieuwe serie is zeker een aanrader.
Ik las Pizazz met mijn dochter van 8. Ze gaf het boek 5 sterren en legt uit waarom.
Ik snapte niet zo goed waarom sommige woorden groter waren. Ik vond het wel leuk dat sommige stukjes net strips waren. Er stonden heel veel tekeningen in, dat was leuk. En handig want nu weet je hoe het eruit ziet.
Pizazz is een leuk meisje, lief en grappig. Sommige mensen waren leuk, anderen niet. Wanda was grappig maar ook irritant. Ik snap wel waarom Pizazz niet altijd superheld wil zijn. Ook al is haar superkracht wel leuk. Het was raar maar ook leuk dat je pas helemaal op het einde weet wat haar gênante superkracht is.
Het boek is grappig en leuk, omdat de krachten van Pizazz supercool zijn en helemaal niet gênant.
Mijn superkrachten zou zijn "boertjes en scheetjes laten". Want dat kan ik goed en is super grappig.
Het was ook leuk dat het over vrienden en goede dingen doen gaat. Pizazz maakte vrienden en alles kwam goed op het eind.
Ik kon het goed zelf lezen, maar soms moest ik een woord aan mama vragen. Zoals "milieucoördinator".
Ik vind Pizazz leuk en wil het volgende boek over haar ook graag lezen.