Hilarisch
Bij tijd en wijlen is dit boek heerlijk voorspelbaar, maar in ieder geval op alle momenten
hilarisch. Het deed mij sterk denken aan de boeken van Hendrik Groen. Ook in dit boek gaat het om een groepje bejaarden in een verzorgingstehuis dat graag zelfbeschikkingsrecht heeft en zelf het moment van sterven wil bepalen en niet betutteld wil worden. De hoofdpersonen Josephine en 'de kolonel' belanden ongewild telkens in bizarre situaties en hoewel ze mensen helpen bij het sterven kun je als lezer alleen maar sympathie voor ze
voelen. Als ik zeg dat het verhaal eerder thuis hoort in de cosy-crime dan bij de thrillers, doe ik het eigenlijk te kort. Een heerlijke must-read, zeker als je bijvoorbeeld op vakantie bent.