9/11 en wat daarna kwam
Dit boek beschrijft de aanslag op de Twin Towers vanuit de ogen van Brandon een jonge jongen in 2001 en het leven van Reshmina een jong meisje in het Afghanistan van jaren later. In het boek worden de hoofdstukken afgewisseld tussen Brandon en Reshmina, wat zij meemaken, hoe zij de wereld zien. Goed van dit boek vond ik hoe de verhalen van de twee kinderen veel overeenkomsten vertonen en door de opbouw van het verhaal ook gelijktijdig lijken plaats te vinden. Het beschrijft de verschrikkingen die kinderen niet mee zouden moeten maken en geeft een indringend beeld in het leven in Afghanistan, een land dat al tientallen jaren lijdt onder diverse onderdrukkers. Wat ik persoonlijk niet goed vond aan het boek is dat het perspectief vanuit kinderen wordt beschreven echter met woorden, gedachten en daden die niet bij kinderen van die leeftijd voorkomen. Beter had de auteur kinderen van een oudere leeftijd beschreven of de bewoordingen waarin zij hun verhaal 'vertellen' in meer geschikte taal voor kinderen van die leeftijd geschreven.