Prachtige YA roman

Marcel van Driel 19 april 2023
Ik kreeg dit boek cadeau van uitgeverij Kluitman. En mijn eerste gedachte was: ik denk niet dat dit een boek voor mij is. Ik weet niet of het door de titel kwam, of het omslag, maar ik voelde mij niet de doelgroep.

Toch bleef het boek op mijn tafel liggen in plaats van dat het in de kast verdween. En op een dag pakte ik het op en las ik een hoofdstuk om te kijken of het me aansprak.

Binnen de kortste keren zat ik op de helft van het boek.

Het is een boek over trauma. Over liefde. Over alcoholverslaving. Over verdriet en begrip en angst. Maar vooral is het een boek over Gwen en Isa, twee jonge vrouwen die hun net volwassenen leven proberen te (over)leven na een traumatische gebeurtenis en dan elkaar ontmoeten. En verliefd worden. En hoe doe je dat, als je eigenlijk niet eens meer van jezelf durft te houden?

“Aan de andere kant van het geluk” is een prachtige YA met mooie observaties en heel veel empathie. En een absolute aanrader voor iedereen die van mooie boeken houdt.

Meer recensies van Marcel van Driel