Wie zijn die bijzonder briljante wezens...
Als ik 4,5* sterren had kunnen geven had ik het gedaan!
Tijdens de boekenweek 2025 het boek gespot en achterflap gelezen. Dit leek mij wel wat! En ik werd niet teleurgesteld!
Aanvankelijk toch een beetje mijn bedenkingen bij de intelligentie van een octopus, maar wetende dat ze in werkelijkelijkheid tot bijzondere dingen in staat zijn kon ik zonder sceptische blik lekker lezen met 'Marcellus' als één van de karakters in het verhaal.
Ik zat vrijwel direct in het verhaal en gaandeweg maak je uitgebreid kennis met de personages zonder dat het langdradig wordt maar leer je iedereen goed genoeg kennen terwijl het verhaal zich ontvouwd.
Het is geen verrassend plot, daarvoor weet je door het lezen genoeg, maar je bent zo betrokken bij de personages dat als de verhaallijnen samenkomen je wel móet doorlezen!
Een prima debuut, op naar meer
Een prima debuut, op naar meer