Een heerlijk verhaal om in een keer uit te lezen

MargotW 30 november 2024
Het wordt vroeg donker en het weer is vaak guur, de perfecte omstandigheden om lekker op de bank te kruipen met een kopje thee en een goed boek. Julia Snow Queen brengt je direct in de kerstsfeer. Met vrolijke tekeningen, gezellige lijstjes en een verhaal dat je niet wilt neerleggen, is het de ideale chicklit voor de wintermaanden.

Waar gaat het boek over?

Julia’s ouders schrijven haar in voor wiskundebijles, omdat haar cijfers niet best zijn. Julia baalt enorm, vooral omdat haar bijlesleraar de meest arrogante jongen van school is: Steef. Haar beste vriendin Fay zit dit schooljaar in een andere klas en heeft steeds minder tijd voor Julia, nu ze bevriend is met de populaire Lauren.

De kerstdagen komen steeds dichterbij en Julia, die gek is op kerst, heeft haar bullet journal volgestopt met ideeën. Helaas moet ze twee keer per week naar de bijles, die ze in het begin niet bepaald leuk vindt. Maar al snel ontdekt ze dat Steef niet zo arrogant is als ze dacht – hij is eigenlijk best leuk! Julia begint zich steeds meer op de bijlessen te verheugen. Er is alleen één probleem: Steef houdt helemaal niet van kerst. Dat moet natuurlijk veranderen! Julia besluit alles op alles te zetten om Steef te overtuigen van de magie van kerst. Kan ze hem laten zien hoe bijzonder de feestdagen zijn? En voelt Steef hetzelfde voor haar als zij voor hem? Juist nu heeft ze haar vriendin Fay hard nodig.

Mijn mening

Julia Snow Queen is een boek dat je in één keer uitleest. Het verhaal is niet alleen leuk om te lezen, maar ook mooi vormgegeven, met handgeschreven lijstjes en illustraties uit Julia’s bullet journal. Er komen ook app-gesprekken in voor, die herkenbaar zijn door de grijze kaders. Het boek leest vlot, en het verhaal blijft tot de laatste pagina spannend en meeslepend. Zodra je begint te lezen, voel je Julia’s enthousiasme voor kerst en word je meegenomen in haar creatieve plannen om de feestdagen nóg mooier te maken. Haar emoties, twijfels en belevenissen zijn heel herkenbaar voor meisjes vanaf een jaar of 10. Onze dochter heeft enorm genoten van het boek, en de andere delen uit de serie staan nu hoog op haar verlanglijstje!

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van MargotW