Op ontdekking met Sjors Giraffe
Wintertijd... Korte dagen, stormachtig weer… Het perfecte moment om je kind te verwennen met een prachtig verhaal. Ga samen met Sjors de Giraffe op ontdekkingstocht en maak kennis met Kick de Kikker, Sil de Slang, Lilly en de andere bijzondere vrienden die Sjors onderweg ontmoet.
SJORS DE GIRAFFE
Sjors de Giraffe vertelt het verhaal van Sjors, een onzekere giraffe die het leven vaak ingewikkeld vindt. Regels en tijd bieden hem houvast in zijn dagelijkse leven, maar onverwachte gebeurtenissen maken het voor hem moeilijk om alles onder controle te houden. Het liefst vlucht hij weg wanneer dingen niet volgens zijn plan verlopen. Wat moet hij daar nu mee?
Op zoek naar antwoorden gaat Sjors in gesprek met zijn onderbuurvrouw en ontmoet hij allerlei dieren die hem onderweg helpen. Maar de antwoorden die hij krijgt, roepen alleen maar meer vragen op. Langzaam maar zeker leert Sjors meer over zichzelf en zijn angsten. Hij begint steeds meer uitdagingen aan te gaan, en besluit uiteindelijk de wijde wereld in te trekken. Tijdens zijn avontuur maakt hij nieuwe vrienden, ontdekt hij andere manieren van denken en vindt hij steeds meer moed om zijn eigen weg te volgen.
WAT VINDEN WIJ ERVAN?
Van de eerste pagina af werden wij meteen meegezogen in het avontuur van Sjors. Zijn gedachten en gevoelens worden op een humoristische manier weergegeven, en zijn worstelingen zijn voor veel kinderen herkenbaar. De manier van vertellen en de eenvoudige, maar doeltreffende woordkeuze maken het boek steeds boeiender. Je blijft nieuwsgierig naar wat er verder gaat gebeuren.
De illustraties brengen het verhaal tot leven en zorgen vaak voor een glimlach. Of het nu Sjors is die met een gebogen nek in de lift staat, uit een zwembad wordt gevist door een takelwagen, of probeert te ontdekken of hij in de knoop kan raken… De tekeningen voegen echt iets toe aan de sfeer van het boek!
Sjors belandt keer op keer in nieuwe situaties, die in het begin spannend en eng voor hem zijn. Maar naarmate het verhaal vordert, ontmoet hij steeds meer mensen en dieren die hem helpen om anders naar dingen te kijken. Hij leert steeds meer van zichzelf en durft langzaam zijn angsten te overwinnen. Van de onzekere giraffe groeit hij uit tot een sterke persoonlijkheid die leert genieten van de wereld om hem heen.
Met dit boek kun je samen met je kind op avontuur gaan. Heeft jouw kind ook regels die misschien niet altijd werken? Wanneer zou jouw kind willen ontsnappen? Wat voor vragen zou hij of zij willen stellen? Sjors is puur en eerlijk, en de manier waarop hij zijn gevoelens deelt, maakt dat je meteen van hem gaat houden. Hij leert kinderen dat het oké is om te voelen en dat het belangrijk is om nieuwe ervaringen op te doen. Ook inspireert hij om nieuwsgierig te zijn naar anderen en jezelf te laten zien.
SJORS DE GIRAFFE
WAT VINDEN WIJ ERVAN?