Heerlijk herfstige feelgood roman

Marije1982 08 oktober 2024
Het zesde boek van onze online boekenclub @worldofromanceboekenlounge2024 wat we kosteloos hebben mogen lezen en houden, is Het pumpkin spice café van Laurie Gilmore.

Het boek wordt geschreven vanuit de perspectieven van beide hoofdpersonen, Jeanie en Logan.

Het verhaal speelt zich af in het kleine, knusse dorpje Dream Harbor in deze tijd.

Het genre is een Real Feelgood Roman waarin voor mij het thema is: ‘durf het aan om ergens opnieuw beginnen en om jezelf te ontdekken’.

Het boek is geschreven door TikTok (booktok) fenomeen Laurie Gilmore. Ik was niet bekend met haar verhalen, maar na deze roman kan ik niet wachten tot de rest van deze serie uit is.

Het Pumpkin Spice Café, Dot de tante van Jeanie heeft een geweldig café opgezet waar iedere bewoner van het dorpje Dream Harbor graag komt. Voor de dagelijkse koffie behoefte, een gezellig praatje en zelfs de plaatselijke leesclub houdt er zijn bijeenkomsten.
Jeanie heeft flinke voetsporen om te vullen nu haar tante Dot een welverdiende vakantie houdt en Jeanie haar goedlopende Café overneemt.
Jeanie is klaar voor de nieuwe Jeanie, een rustig goed georganiseerde eigenaresse van een leuk café, heel anders dan de chaotische, eerst praten dan denken Jeanie die nergens tijd voor had door haar drukke baan.

Logan opgegroeid in Dream Harbor, een rustige knorrige boer die niet graag in de belangstelling staat. Wanneer Logan voor een levering bij het café, de bubbelende, sprankelende Jeanie ontmoet, weet hij niet hoe snel hij zich uit de voeten moet maken. Maar het lot bedenkt het anders als Logan Jeanie gaat helpen met een probleem en al snel knettert het tussen die twee als kastanjes in het haardvuur.

Ik vind het een heerlijk boek, je voelt je gelijk geborgen in de warmte van het dorpje Dream Harbor. De mensen zijn er lief, betrokken en heel behulpzaam. Het is mooi om te lezen dat Jeanie en Logan hun eigen strubbelingen hebben en hoe ze hiermee omgaan. De mooie cover maakt het uitnodigend om te beginnen aan dit herfstige verhaal. Ik zou dit boek aanraden en kan niet wachten om te beginnen in de andere delen van deze serie.

Meer recensies van Marije1982