Super leuke feelgood kerstroman, met hondjes

Marije1982 24 december 2024
Puppy onder de kerstboom van Susan Wiggs is het achtste en laatste boek wat we hebben mogen lezen en houden voor onze boekenlounge WordofRomance.

Het verhaal wordt beschreven vanuit het perspectief van Brenda Malloy en Adam Bellamy. Brenda werkt bij underdogs een hondenopvangcentrum in Houston, ze haat Kerstmis en de winter. Adam Bellamy is ambulance verpleegkundige en brandweerman, vader van Will en woont in een stadje wat zo op een kerstkaart kan, Avalon.

Het thema van het boek is Kerstmis, opkrabbelen na een scheiding en weer durven geloven in een nieuwe liefde.

Dit boek is een heerlijk feelgood romantisch verhaal. Het boek is geschreven door Susan Wiggs en is het 12e deel van de serie Avalon. Ik heb de andere delen en andere series ook gelezen en vind haar een geweldige auteur.

Brenda Malloy, heeft een hekel aan Kerst, winter en kou, niet zomaar een klein beetje, maar echt uit de grond van haar hart. Om haar vriendin te helpen de geadopteerde honden naar hun nieuwe baasjes te brengen, gaat ze mee naar Avalon. Avalon waar het koud is, sneeuwt en zo uit een kerstkaart lijkt te zijn.
Adam Bellamy een alleenstaande vader, ambulance verpleegkundige en brandweerman, adopteert 1 van de honden die Brenda komt brengen. Als Brenda en haar vriendin een ongeluk krijgen is Brenda gedwongen om in Avalon te blijven, in plaats van terug te gaan naar het altijd warme Houston. Zal Adam kunnen zorgen voor het ontdooien van Brenda’s Kersthart en het kunnen verwarmen door de charme van het Kerststadje Avalon.

Ik vond het verhaal zoals ik de serie ken, vlot lezen met diepgang en herkenning in emoties.

Ik vond dit verhaal heel origineel doordat bijna iedereen wel van Kerst houdt, maar Brenda er een gruwelijke hekel aan heeft. Wat zij allemaal meegemaakt heeft, verklaard deze grondige haat en is op een bijzondere warme manier geschreven waardoor je haar in je hart sluit en haar wil knuffelen om het goed te maken.

Ik zou dit boek zeker aanraden, ik ben aan deze serie begonnen met mijn schoonmoeder dus dit deel moet zij zeker ook lezer.

Meer recensies van Marije1982