Recensie De Bazin

Marjolein Marjolein
20 apr 2010

Ik weet het niet zo goed bij dit boek, de Bazin. Normaal gesproken geniet ik altijd erg van de boeken van de Duitse schrijfster Petra Hammesfahr, maar dit boek vond ik toch tegenvallen.

Het verhaal leek me eerst interessant. Een vrouw vermoord haar man, doet het lijken alsof het een zelfmoord is, en de rechercheur die de zaak onderzoekt wordt verliefd op haar. Logisch dat er dan sporen en verdenkingen gaan komen.

Misschien verwachtte ik iets anders, maar het bleek in feite voornamelijk te gaan om de opbloeiende 'liefde' tussen de vrouw en de rechercheur, en ik vond het jammer dat het zolang duurde voordat er ook maar enige twijfel gerezen was. Ik kwam ook niet goed in het verhaal, wat me bij haar andere boeken wel altijd lukt, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik allebei de hoofdpersonen zo ontzettend onsympathiek vond. Ik zou dit boek van haar dan ook niet aanraden aan mensen die kennis willen maken met deze schrijfster, want ik vind haar andere boeken een stuk beter. Maar ik heb niet op gegeven en toch haar nieuwste boek, De schim, ook gelezen.

Meer recensies van Marjolein