Grenslijn, een vlot leesbare roman

MarliesKruijer 05 april 2025
Van Hanny kreeg ik haar roman 'Grenslijn' bij een boekenruil cadeau. Ik begon te lezen en vond het in het begin lastig te volgen. In het boek staat veel dialoog. Er zijn veel personen en het is niet altijd heel duidelijk wie er aan het woord is. Als je dat een beetje in de gaten hebt, is het een vlot leesbaar boek. Er zijn korte hoofdstukken, elk hoofdstuk is weer iemand anders de hoofdpersoon. De zin 'Ik kan niet wachten totdat mijn moeder dood is' is een echte aandachttrekker. Het gaat over een aantal vriendinnen van middelbare leeftijd die voor hun ouders zorgen. Ondanks dat het hoofdthema van het boek niet op mij van toepassing is (mijn moeder is jong overleden), vond ik het toch interessant om te lezen. Het leest bijna als een thriller.
Een tip voor Hanny: als je een persoon iets laat zeggen, koppel er dan steeds een handeling aan vast. Dan is het duidelijker wie wat zegt.

Meer recensies van MarliesKruijer