Meer dan een liefdesverhaal!

Marloes Marloes
8 mrt 2020

Letty en Alf leren elkaar kennen in Rome, waar ze allebei een cursus Italiaans volgen. Ze zijn de enige studenten die Engels spreken, maar dat zorgt niet direct voor hun speciale connectie. Alf, die als gids werkt en groepen mensen rondleidt, nodigt Letty uit om samen met hem de stad te verkennen. Op één van hun ontdekkingstochten komen ze erachter dat ze allebei een passie voor dans hebben, een passie waar ze elkaar in vinden en waardoor ze uiteindelijk voor elkaar vallen, ondanks hun verschillende achtergronden. Ze voelen zich gelukkig, maar hebben allebei ook grote geheimen voor elkaar. Geheimen die hun toekomst volledig kunnen veranderen. Waar lopen ze voor weg? En zullen ze deze obstakels kunnen overwinnen?

Het boek is opgedeeld in 3 delen: het heden, het verleden en de toekomst. In het heden leer je beide personages kennen en hun perspectieven wisselen elkaar af. Het verhaal start langzaam, met veel details over hun dagelijkse leven die eerst niet zo interessant lijken en het riep bij mij ook vragen op over sommige acties van de personages, acties die ik niet altijd goed begreep en waardoor ik niet direct een connectie met ze voelde. Maar als je doorleest komt het verhaal steeds beter op gang, verdwijnen onbelangrijkere details naar de achtergrond en zeker wanneer Kate Eberlen het verleden van Letty en Alf langzaam ontvouwt, komt er op steeds meer vragen een antwoord, wordt het verhaal meeslepender en kon ik het boek op een gegeven moment niet meer wegleggen totdat ik wist hoe het precies af zou lopen.

Het is een liefdesverhaal, maar nog veel meer dan dat. Beide personages hebben een interessant achtergrondverhaal, het verhaal heeft diepgang en is toch fris en vlot geschreven. Rome is bijna een personage op zichzelf, door beeldende, kleurrijke omschrijvingen van onder andere de omgeving, de inwoners, het eten en bepaalde gewoontes. Extra leuk als je al eens in de stad bent geweest, want dan zul je zeker plaatsen herkennen. Als je, net als ik, veel vragen hebt in het begin, zet dan zeker even door, want uiteindelijk heb ik toch echt wel genoten van dit bijzondere verhaal!

3.5⭐️

Meer recensies van Marloes