Een originele en zomerse romcom
Jo en Margo, twee beste vriendinnen, maken samen al jarenlang een succesvolle podcast over casual daten voor vrouwen: Zeven regels voor hartenbrekers. Ze hebben meer dan 200.000 luisteraars per maand, maar nu Jo gaat trouwen en dus lijnrecht ingaat tegen alles waar de podcast over gaat, zijn fans boos, haken sponsoren af en heeft Margo het gevoel dat ze wel iets nieuws móét verzinnen om relevant te blijven.
Op Catalina Island, waar ze met een groep verblijven voor een gesponsorde vakantie voorafgaand aan Jo’s bruiloft, besluit ze als experiment al hun opgestelde regels te breken, om te bewijzen dat je je daar maar beter wél aan kunt houden. Declan, de beste vriend van de bruidegom, is de ideale kandidaat om dit concept mee te testen, want hij is ongetwijfeld nog net zo irritant als op de middelbare school, waardoor ze nóóit gevoelens voor hem zal krijgen. Dit waterdichte plan kan toch niet mislukken?
Vanaf het begin neemt de vlotte schrijfstijl je moeiteloos mee in de avonturen van Margo en Declan, al duurde het even voordat ik hoogte kreeg van Margo. Ze is erg sceptisch over de liefde en heeft een façade opgetrokken, ze is impulsief, wat onhandig en ze kan scherp uit de hoek komen, maar ze heeft haar hart op de goede plaats zitten. Wel vond ik haar erg obsessief bezig met de content en wilde ik haar aansporen om een stap terug te zetten, met een frisse blik naar beslissingen te kijken, in het moment te leven en haar gevoelens te laten zien, want ze heeft echt veel te bieden.
De hechte vriendschap met Jo bleef behoorlijk op de achtergrond, wat ik jammer vond, maar gelukkig was daar Declan om Margo uit haar schulp te trekken. Deze man is nuchter en oprecht, charmant, soms lekker sarcastisch en hij prikt dwars door haar masker heen, waardoor ze de controle die ze zo krampachtig vast probeert te houden steeds meer op moet geven en haar persoonlijkheid kan gaan stralen.
De groei die Margo doormaakt is mooi omschreven en zorgt voor wat diepgang in het verder luchtige verhaal, de chemie is aanwezig, de verschillende activiteiten zorgen voor een vrolijk geheel met wat gênante momenten en drama en hoewel enkele ontwikkelingen vrij snel gaan, is dit vooral een fijn verhaal over liefde, loslaten, verandering, voor jezelf kiezen en nieuwe inzichten, vol grappige situaties, herkenbare gedachten en sterke dialogen. Opposites attract en dit is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een originele en zomerse romcom!
3.5⭐️