Een heel lief boek over een konijn en drie wensen
Het prentenboek wens is geschreven door Chris Saunders. Wens gaat over konijn die uitgekozen is om drie wensen te maken. Maar konijn weet niet zo goed wat hij wil wensen dus vraagt hij om hulp bij zijn vriendjes. Het boek wordt op een rijmende manier verteld, waardoor het verhaal een mooie overloop heeft tot de verschillende delen van het boek en de verschillende vriendjes. De illustraties hebben gebruiken zachte kleuren, waardoor ik vind dat het boek een soort zachte en magische uitstraling krijgt wat kinderen erg zouden kunnen trekken. Ik vond vooral de gesprekken tussen konijn en zijn vriendjes erg mooi, ze laten namelijk een hele lieve manier van communiceren zien en de interesses van andere. Zo vond ik de wens van Vos erg leuk omdat ik zelf ook heel graag een wereld vol boeken zou willen waar iedereen blij van wordt. Het verhaal vind ik erg lieflijk geschreven en laat zien over hoe konijn erg onbaatzuchtig is over zijn gekregen wensen. En laat zien hoe vriendschap ze bij elkaar brengt door een oplossing te bedenken en één wens voor konijn samen te maken. Ik werd vooral erg vrolijk van de vriendschap en behulpzaamheid voor konijn, omdat ik het zelf ook erg belangrijk vind om vrienden te helpen. Ik vond het erg leuk om wens te lezen, en niet alleen door de rijm maar ook door de liefelijke manier van het tonen van vriendschap en behulpzaamheid.