Winterse feelgood

Merel 26 januari 2026
Na een vurige zomertrip in Noorwegen kan de Nederlandse Lizzy de woest aantrekkelijke Noorse Lucas niet uit haar hoofd zetten. Verheugd volgt zij hem een aantal maanden later naar zijn winterbaan bij het resort dat onder andere husky tochten organiseert. Naast dat Lizzy uitkijkt naar een winter lang puppy's knuffelen, wil ze vooral in de armen van die knappe Noorse viking liggen.

Wanneer het eindelijk zover is, voelt Lizzy direct dat er iets mis is. Hun vlam is bekoeld en Lucas is niet bepaald het type die ergens meer woorden aan vuil maakt dan nodig is. En dan zit je daar in Noorwegen. Alsof een steeds groter wordend wak in het ijs tussen hen in staat, is Lizzy ten einde raad. Wat zit Lucas dwars en hoe kan ze hem ontdooien?

In dit tweede deel van de Noorderliefde serie geschreven door Marloes Vork gaan we terug naar Noorwegen voor een grensverleggend avontuur. De humor en vlotte schrijfstijl die te lezen was in Vriendinnen & Vikingen komt ook in dit deel sterk terug. Hiermee zet Marloes wederom een heerlijk weg te lezen feelgood neer waarbij je in een deuk ligt en die je zal verwarmen in de koude wintermaanden.

Waar ik in het eerste boek graag wat meer diepgang had willen lezen, was ik zeer aangenaam verrast door hoe knap in dit korte verhaal de diepgang verwerkt is. De verhalenfabriek tussendoortjes lees je zo uit, maar dit verhaal had ook echt inhoud. Heel mooi om te lezen.

De Noorderliefde serie raad ik aan voor alle feelgood liefhebbers, iedereen die eens wat vaker buiten haar comfortzone zou willen treden en specifiek Husky's en Hottubs is een must read voor alle hondenliefhebbers!

Meer recensies van Merel