Advertentie

Cathy wil een tijdje gaan logeren bij haar zwangere vriendin Sarah, die in een klein stadje woont. Als ze bijna ter plaatse is denkt ze een man aan te rijden. Ze brengt de gewonde Victor naar het ziekenhuis. Dan wordt het vreemd. Een onbekende geeft zich uit voor de broer van het slachtoffer en steelt diens kledij. Het slachtoffer blijkt niet te zijn aangereden maar is neergeschoten. Nog diezelfde nacht wordt Cathy’s vriendin Sarah neergeschoten op haar eigen oprit, in de veronderstelling dat ze Sarah is.
Het verhaal draait om een klokkenluider die heeft ontdekt dat het bedrijf waar hij werkt, bezig is met het maken van biologische wapens. Hoge omes van defensie zijn bij het project betrokken en willen iedereen uitschakelen die te veel weet.
We kennen Tess Gerritsen allemaal van haar befaamde Rizzoli en Isles reeks, maar dit boek dateert uit haar prille carrière toen ze nog romantische suspense schreef. Er is uiteraard een liefdeshistorie in dit verhaal, maar dat valt allemaal nogal mee en neemt niet de overhand. Ik zou dit zelfs eerder als een actie-roman met spionage achtige kantjes durven noemen. Spannend is het dus wel degelijk. Het leest wel lekker vlot weg.

Reacties op: Leest lekker vlot weg

237
Prijs van de waarheid - Tess Gerritsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners