Een dun boekje
Dit boek maakt deel uit van, een nieuwe reeks ‘De kinderen van D’Hara’ die zich afspeelt net na de gebeurtenissen in de ‘Richard en Kahlan’ reeks. Het moet zich ongeveer gelijktijdig met de gebeurtenissen in ‘de kronieken van Nicci afspelen. ’De oorlog tegen het ondode leger van keizer Suleman en de sterrenverschuiving zijn dus net achter de rug. Er zou een tijdperk moeten aanbreken van ongekende vrede en voorspoed. Richard houdt elke dag een audiëntie om de grieven en problemen van zijn volk te aanhoren. Op een dag komt er een gezant van Estoria opdagen. Hij beveelt dat Richard zichzelf en zijn rijk moet overgeven aan de gouden godin, waar niemand ooit van gehoord heeft. Als Kahlan de man probeert te ondervragen, wordt ze zwaar gewond. Dat ze nog kan worden gered, heeft ze te danken aan de half heks/half tovenares Schalie die toevallig (?) ook ter plaatse was; Deze lijkt Richard en Kahlan goed gezind, maar Richard vertrouwt haar niet volledig.
Jammer genoeg is dit een dun boekje dat net eindigt als het echt spannend wordt. Ik ben gewend om dikke boeken te lezen van deze schrijver dus het is wel even schrikken, en wachten. Blijkbaar heeft de schrijver hier gekozen voor de ‘serial’ formule waar een reeks korte novelles een verhaal vormen. Voorlopig vond ik enkel deel 2 in de bib, dus ik weet niet of de drie andere delen al verschenen zijn