Advertentie
Het Leger van Steen

Het Leger van Steen

17
Rank 8201 Gelezen 17 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 44 Favoriet 3 Recensies 3
Fantasy & SF Lijsten 1 Spots 2 Top25's 3   Topics 0
Het Leger van Steen is het derde en laatste deel van Terry Goodkinds gloednieuwe trilogie De Kronieken van Nicci. Het is gebaseerd op een van de meest geliefde personages uit zijn wereldwijde succesreeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans.

Nicci, Nathan Rahl en de jonge zwaardvechter Bannon verblijven nog altijd in de legendarische stad Ildakar nadat een grote interne strijd de slaven bevrijdde en de machtige bestuursraad ten val bracht. De onvoorspelbare tovenaar-commandant Maxim is echter ontkomen, en terwijl hij de stad ontvluchtte heeft hij de versteningsspreuk die vijftien eeuwen geleden het leger van generaal Utros in steen veranderde laten oplossen. Duizenden half stenen soldaten uit lang vervlogen tijden zijn nu ontwaakt, en hebben een van de grootste vijandelijke commandanten uit de geschiedenis als leider.

Nicci, Nathan en Bannon moeten Ildakar helpen deze onbreekbare belegering te overleven, en ze moeten daarbij alle magische verdedigingsmechanismen die de legendarische stad nog heeft inzetten. Maar terwijl generaal Utros de stad gegijzeld houdt en zijn krachtige leger loslaat op de nietsvermoedende Oude Wereld, arriveert een nieuwe, krachtige vijand vanuit de zee.

Nicci weet dat de slag zich niet tot de stad zal beperken; als ze deze dreiging niet kan stoppen, kunnen twee onverslaanbare legers door de Oude Wereld trekken, en misschien zelfs wel D’Hara bereiken.
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Serie
De Kronieken van Nicci (3)
Vertaald door
Marion Drolsbach Niels van Eekelen
Aantal pagina’s
736
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff Fantasy
Laatste editie
25 februari 2020
ISBN
9789024576777 , 9789024576784 , 9789024588473
+

Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Scifi & Fantasy Café / Het Oordeel: Een Leger van Steen
11 september 2019 3 reacties
Scifi & Fantasy Café / Magic Monday De wereld van D'hara deel 1
09 september 2019 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (3)

Een gevoel van herhaling?

door: Vanessa Geensen 1 like
Een leger van steen, pakt het verhaal weer op net na de gebeurtenissen van het tweede deel “Een sluier van Eeuwigheid”. Er wordt minder gereisd in dit derde deel, waardoor je meer de tijd krijgt om de stad en zijn omgeving te ontdekken. Veel elementen voelen bekend aan. Een machtige vijand,...

Een heerlijk tussenboek dat doet verlangen naar meer

door: Cindy Strijkers- Brakel 1 like
Nadat het slavenleger is bevrijd en de bestuursraad is gevallen, staat de stad Ildakar voor een uitdaging van enorme proporties. Het stenen leger van generaal Utros. Duizenden en duizenden soldaten zijn ontwaakt uit hun betovering. Hun huid is harder door de verstening en ze lijken...

Laatste deel?

door: Peter 1 like
Tja bij een trilogie denk je aan 3 boeken, maar het eind is weer open dus er zal wel weer een vervolg komen. Het boek heeft zeker veel spannende momenten maar het einde kon me niet zo overtuigen. De eerste delen zijn zeker belangrijk om te lezen anders loop je regelmatig tegen dingen aan waar geen...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook