Geen aanrader
Ik vond Bor een tegenvaller. Het verhaal komt langzaam op gang en bleef me het hele boek door nauwelijks boeien. Er gebeurt wel van alles, maar het wordt zo vlak verteld dat het nergens echt spannend of meeslepend wordt. Veel scènes voelen herhaald of overbodig, waardoor het verhaal sleurt in plaats van dat het vaart heeft.
Bor zelf als hoofdpersoon irriteerde me vaak. Zijn keuzes zijn soms zo onlogisch dat ik er geen begrip of interesse voor kon opbrengen. Ook de andere personages blijven vaag of cliché, alsof ze er alleen zijn om Bor ergens naartoe te duwen in plaats van echt iets toe te voegen.
Het einde voelde afgeraffeld en onbevredigend. Je zit het boek uit in de hoop dat er nog iets groots of bijzonders gebeurt, maar dat blijft uit. Alles bij elkaar leest het meer als een plicht dan als een plezier. Geen boek dat ik snel zou aanraden.