Angst en verdriet van kinderen uit de tweede wereldoorlog

Miranda P. Addington 16 augustus 2020
Mooi en fijn geschreven roman met waargebeurde verhalen van kinderen van verzetsstrijders,kinderen die in een jappenkamp hadden gezetenoorlogshelden, ondergedoken joden .Ook goed dat de kinderen van NSB-ers en kinderen van Duitsers die er niets aan konden doen dat hun ouders aan de vernietiging en verraad deelnamen aan het woord komen. Heel indrukwekkend en ontroerend om te lezen. Deze mensen zijn de laatste ooggetuigen van de tweede wereldoorlog en het blijkt dat ze allen een forse emotionele en psychische erfenis meenemen: Relaties mislukken, verlatingsangst, moeite om te binden. Ik zou graag ook een vervolg willen zien, waarin de
kinderen van deze oorlogskinderen aan het woord komen. Ook deze nazaten hebben schade opgelopen door de oorlogswonden van hun ouders.

Meer recensies van Miranda P. Addington