Spannendste boek die ik ooit in mijn leven heb gelezen!
geen gemakkelijke dag,
Inleiding: Het unieke insiders verslag van de aanval op Osama bin Laden, verteld door de man die hem zag sterven.In Geen gemakkelijke dag vertelt Mark Owen het verhaal van de belangrijkste missie van SEAL Team Six tot nu toe. Mark en drieëntwintig andere mannen van het elite team SEAL Team Six werden allemaal met grote zorg uitgezocht door de hoogste legerleiding om een van de gevaarlijkste mannen in de wereldgeschiedenis uit te schakelen.
Samenvatting: Mark Owen is een voormalig lid van de U.S. Naval Special Warfare Development Group, beter bekend als SEAL Team Six. In de vele jaren dat hij actief was, heeft hij ontelbare missies tot een succesvol einde gebracht, waarvan de meeste het nieuws nooit haalden. Owen was de leider van Operation Neptune Spear in Abbottabad, Pakistan, de uiterst geheime missie die de dood van Osama bin Laden tot gevolg had. Mark Owen is een pseudoniem, net als de andere namen in het boek.
Mening: Ik vind het een indrukwekkend en spannend verhaal, wat je goed weg kan lezen want je leest het hele verhaal vanuit zijn perspectief. Hij vertelt over de Spannende gebeurtenissen die hij heeft meegemaakt en zijn periode van de BUD´S tot seal team six (DEVGRU). Dit vertelt hij op interessante manier want, hij gebruikt voor alle 23 companions verschillende schuilnamen en houd de train/gevechts basissen altijd prive. Ik vind dit vooral ook interessant omdat mijn broer in het Leger werkt
Middenstuk: Twee argumenten=
Ik vond het een opvallende scène toen elite team six: Met de helikopter naar het verblijfplek van Osama Bin Laden vlogen. Alleen De helikopter crashte maar de 23 compagnons hadden zich heel erg goed voorbereid en veranderde naar plan B -> ze sprongen uit het vliegtuig en vielen meeteen het huis binnen inplaats van eerst rustig landen en voorzichtig beginnen met dekking te nemen rond het huis. Hoe de schrijver dit verteld was heel indrukwekkend en spannende tegelijkertijd want er moesten heel veel beslissingen gemaakt worden is secondes en het had heel fout kunnen aflopen.
Het knappe vind ik ook nog dat hij zijn vriendin en familie niks heeft laten weten (dit was ten strengste verboden) Want de Ceo wou dat deze missie niet ging uitlekken/al bekend werd in de media voordat het gebeurt was. Hierdoor kon Bin Laden al vluchten uit zijn appartement waar bekend werd dat hij daar verbleef. Er zijn heel veel factoren waar je in zo'n missie rekening moet houden, en dat is er een van.
De schrijfstijl: Het is makkelijke te lezen want je leest vanuit een perspectief van iemand, Ik vind de schrijfstijl heel erg fijn om te lezen. Het boek heeft weinig plaatjes dat vind ik wel jammer maar de tekst laat me wel aan de verbeelding over.
Conclusie: Ik raad dit boek erg aan omdat het een bloedstollend spannend verhaal is en als je houdt van oorlogsverhalen is dit een must have! En je voelt de adrenaline door je lichaam stromen als je alle spannende gebeurtenissen leest.