Thriller met vrouwelijke Ethan Hunt

Mleest Mleest
12 mrt 2025

De cover geeft je al rillingen. Ik ben erg benieuwd naar de inhoud! Het verhaal begint in 1975 en hoe. Horst Vogel zit net op de opleiding van de oostduitse stasie en mag direct zijn medeleerling ombrengen. Dat belooft wat. De tijd springt dan naar de kamer van de latere heldin Lamberta Fischer. Wat ze toch met het behang in haar kamertje moet wordt later duidelijk en dat is heel mooi gedaan. Een volwassen Lara (Lamberta) wordt naar een dode geroepen. Als ze even rondkijkt loopt ze zo haar kinderkamer binnen. Daarna gaat alles in een stroomversnelling met op de juiste momenten even rust om adem te halen. De lijnen met een vriend die bij de CIA werkt, oude plannen uit de Koude Oorlog en een Stasi agent die voor de Russen werkt en dat bij elkaar brnegen is knap en geloofwaardig gedaan. Niet alles loopt goed af. En in het hoofdstuk Bonn moest ik even slikken, wat jammer voor Lara. Het einde is voor Horst spectaculair. Enige nadeel is dat het boek snel uit is. Je blijft lezen. Ik geef 4,5 ster.

Meer recensies van Mleest