Zeer verrassend!
Ik heb het boek 'Dolers' gelezen van Mark van Dijk:
In een door zombies overspoelde wereld gaat Max op zoek naar een medicijn om de zombieficatie van zijn oudste dochter terug te draaien, want liefde overwint alles. Of niet? Van de ene op de andere dag bevindt Max Berkheij zich in een nachtmerrie als er een wereldwijde zombieplaag uitbreekt. Het meedogenloze virus krijgt zijn vrouw en dochter Charlotte al snel te pakken. Dankzij een flinke dosis geluk en vindingrijkheid weet Max echter zichzelf en zijn jongste dochter Maud in relatieve veiligheid te brengen. Maar hoelang kan hij hen verborgen houden voor de dolers? Terwijl Max probeert te overleven, komt hij erachter dat er mogelijk een medicijn is. Hij aarzelt geen moment en gaat op zoek, zich wanhopig vasthoudend aan de mogelijkheid dat zijn oudste dochter nog te redden is. Maar is die hoop gegrond, of slechts een manier om overeind te blijven? Dolers is een huiveringwekkend, maar meeslepend verhaal over de grenzeloze liefde tussen een vader en zijn dochters. Dit is het eerste deel van de Dolers trilogie.
Mijn reactie: WOW!
Ik twijfelde eerst of ik wel een boek over zombie's wilde lezen; ik ben een échte die-hard fan van de serie The Walking Dead en spin-off series hiervan. Wil ik wel over zombie's lezen? Lezen is toch anders dan het ook écht zien op een scherm.
Met die twijfel ben ik begonnen te lezen: vanaf het 1e hoofdstuk had het verhaal mij te pakken en kon ik niet meer stoppen!
Ik moest en zou weten hoe het verder gaat en ik moet zeggen: zeer, zeer verrassend! De manier waarop Mark van Dijk de zombie's beschrijft: zeer levendig en beeldend. Ik zie de zombie's ook echt voor mij: springend, rennend, lopend, grommend, verminkt en etend (uiteraard). Heel knap om de menselijkheid niet te verliezen in het beschrijven van de dolers en het verhaal. Ik kan mij voorstellen dat het voor sommige mensen hier en daar best een smerig verhaal kan zijn (richting horror), maar ik ben al wel wat gewend en heb ervan zitten smullen en vond het gewoon lekker spannend! Ik vind dit boek een echte aanrader.
Pluspunt: dit boek is het 1e deel van een trilogie....dus er komt nog meer!
Minpunt: dit boek is het 1e deel van een trilogie....de andere delen zijn er nog niet. (hahahaha)