Spoken bestaan niet of...?
Riley Sager is voor mij altijd een must-read en dat geldt zeker ook voor dit boek. Voor het donker thuis is een mysterieuze, spannende thriller met een bovennatuurlijk tintje. Het boek had een wat lange aanloop, maar toen de actie op gang kwam, kwam ie ook goed op gang Het verhaal heeft een aantal sterke plottwists en een hele dikke ontknoping.
Het verhaal
25 jaar geleden lijkt er iets gebeurd te zijn in een geheimzinnig, afgelegen huis in de bossen van Vermont. Maggies vader schreef er een wereldberoemd boek over dat hun leven voorgoed veranderde. Maggie, toen nog een kind, kan zich niets herinneren van die tijd, alleen de nasleep: pesterijen en een jeugd die volledig in het teken stond van dat ene huis.
Na het overlijden van haar vader keert ze terug naar Baneberry Hall om het te verkopen… én om eindelijk uit te zoeken wat er nou écht is gebeurd. Het verhaal wisselt continu tussen het heden en de fragmenten uit haar vaders boek. Als lezer loop je op met Maggie door het oude, krakende huis en blijf je constant twijfelen: wie spreekt de waarheid? Wat is er nu echt gebeurd en wat niet? Die voortdurende onzekerheid geeft het verhaal een extra dimensie.
Als je houdt van thrillers met een paranormaal randje, dan is dit er eentje voor op je tbr (al zou ik ’m misschien niet te laat op de avond lezen )
Het verhaal