Boven de wolken, Jenny Colgan

MaRo 29 juli 2023
Boven de wolken, maar niet helemaal 'in de wolken' bij het lezen van dit boek. Het is het eerste boek van de nieuwe serie van Jenny Colgan, de serie 'Summer Skies'. Ik mocht het boek recenseren, dus heb mogelijk wat kritischer gelezen dan ik deed bij de andere boeken die ik van Jenny Colgan las.
Het verhaal komt maar langzaam op gang, het leest niet zo gemakkelijk als ik gewend ben van de andere series. De 'ik-vorm' pakte me niet zo. Nu is het natuurlijk helemaal niet nodig dat een boek 'makkelijk leest', maar er was bij mij wel een verwachting na het lezen van de andere series. Verwachting even bijstellen!
Al lezend herkende ik wel weer veel elementen die bij Jenny Colgan vaker terug komen in haar boeken: natuur, eten, humor en natuurlijk veel 'feelgood'. Leuk om in plaats van te leren bakken, nu te leren over vliegtugen.
De personages werden redelijk beschreven, ik kreeg bijna medelijden met de sympathieke Gregor. Ik miste wel wat meer personages, al werden de kip Barbara en Dolly het vliegtuig al lezend ook echte personages!
De beschrijving van de Schotse Hooglanden doet me er altijd aan herinneren dat ik beslist nog eens naar Schotland op vakantie moet gaan.
Al met al toch weer een leuk boek van Jenny Colgan, en natuurlijk ga ik de andere delen ook lezen!

Meer recensies van MaRo