Fantasy voor een breder publiek

MsTumtummetje MsTumtummetje
31 mrt 2022

‘Magische lessen’ is het derde boek in de serie van Alice Hoffman over de familie Owens. De hoofdpersoon in dit verhaal is Maria, ze komt uit een familiegeslacht van vrouwen met speciale magische kennis en krachten, beoefenaars van wat de schrijfster in het boek ‘de Naamloze Kunst’ noemt. Het verhaal legt uit hoe de familievloek die de Owens vrouwen treft tot stand is gekomen en speelt daardoor eigenlijk af voor de andere 2 eerder geschreven boeken in de serie.

Het verhaal in het boek begint in 1664 en geeft een kijkje in de tijd van (natuur)magie en heksenvervolging door de ogen van Maria. Het verhaal bevat een vleugje fantasy, een vleugje spanning en feelgood maar ook een stukje geschiedenis over de heksenvervolging en kennis van de natuur(magie). Deze combinatie van heel verschillende elementen maakt het een bijzonder boek om te lezen en zorgt ervoor dat veel mensen zich in dit boek zullen kunnen vinden.

Dit was voor mij het eerste boek van de schrijfster maar ik heb genoten van haar vlotte en beeldende schrijfstijl. De karakters en gebeurtenissen zijn niet heel gedetailleerd geschreven waardoor er ruimte is voor je eigen verbeelding. Wel willen de historische feitjes en plantenkennis soms iets te veel op de voorgrond staan.
Al met al is het een fijn boek om te lezen voor mensen van een breed publiek. Zelfs als fantasy normaal gesproken niet je genre is denk ik dat boek je als lezer nog genoeg te bieden heeft. Ik zou zeggen geef het een kans en kom er zelf achter wat je van het boek vindt.

Mocht je het je afvragen: ik heb de andere 2 boeken (nog) niet gelezen maar dat heeft me helemaal niet gehinderd in het lezen van dit verhaal.

Meer recensies van MsTumtummetje