Geweldig!

Muis20 24 juli 2021
Dit boek is prachtig geschreven, kleurrijk taalgebruik, mooie metaforen en razend spannend. De link met de actualiteit is bijna beangstigend. Er is duidelijk veel research gedaan naar de omstandigheden in de 19de eeuw, het leven van gewone mensen, de sociale omstandigheden, wonen, werk en zeker ook de toen geldende opvattingen over o.a. de (afgrijselijke) leefomstandigheden van vrouwen. Het is kundig, met veel flair en vaart geschreven. Behalve spanning zit er ook enorm veel humor in. De relatie tussen de hoofdpersonen wordt heel realistisch beschreven, het zijn heel werkelijke mensen, met een geheel eigen karakter en problemen. En de ontknoping was geheel onverwacht en adembenemend spannend. Én geestig! Ik kon het niet wegleggen en heb het in één ruk uitgelezen. Een absolute aanrader! De Parijse Connectie had ik al met veel plezier gelezen, en deze Russisch Connectie is een hele fijne opvolger. Hoewel ook dit boek goed op zichzelf kan staan.Ik kan niet wáchten op de volgende Connectie.

Meer recensies van Muis20