Advertentie


Het boek “Rodham” van de Amerikaanse schrijfster Curtis Sittenfeld geeft de lezer een interessant perspectief op een stukje geschiedenis: hoe zou het leven van Hillary Rodham Clinton eruit hebben gezien wanneer ze zonder Bill de politiek was ingegaan?
Sittenfeld geeft een inkijkje in het leven van de jonge Hillary Rodham die als jonge vrouw de haar eigen stappen zet in de Amerikaanse politiek. Hierbij volgt ze eerst de echte levensloop van Rodham Clinton om daarna aan het fictieve verhaal te beginnen. De keuzes die Sittenfeld hierin maakt zijn voor de lezer niet altijd logisch en gewenst, ze schuren hier en daar nogal. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen waarom Sittenfeld, feministe en Democraat, ervoor kiest haar hoofdpersonage niet in te zetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen, iets wat je op grond van het ‘wat als’-scenario wel zou verwachten. Daar staat tegenover dat de fictieve Hillary een glanzende carriere maakt in Washington en zich uiteindelijk tussen al het masculiene geweld staande houdt op het hoogste podium.
Wellicht is “Rodham” niet het beste boek van Sittenfeld maar het verhaal is vermakelijk, afwisselend en vooral het tweede deel leest lekker weg.

Reacties op: Rodham zonder Clinton geeft inkijk in redelijk 'what if'scenario

61
Rodham - Curtis Sittenfeld
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners