recensie 'De Kronieken van Narnia'

ndbeus ndbeus
20 apr 2023

Ik heb deel 1 van het boek ‘De Kronieken van Narnia’ gelezen en dit is mijn samenvatting van het boek: Het boek gaat over 2 kinderen die in dezelfde straat wonen die naar de zolder van de oom van het jongetje gaan terwijl ze daar niet mag komen, dan gebeurt er iets en belanden ze in een wereld vol met meertjes die naar verschillende werelden lijden. Ze maken een hele hoop mee en de rest mag je zelf gaan lezen :) Mijn mening over het boek is dat het een erg leuk boek is om te lezen als je houdt van fantasie boeken. Het is echt een boek waar je uren in kan blijven lezen. Er gebeurt zoveel en het is heel cool om te zien hoe ze hun avontuur beleven.

Zoals ik al zei is worden er veel avonturen beleefd in het boek en dat is leuk om te lezen. Er zitten een aantal scènes in het boek die nogal onverwachts komen en dat maakt het verhaal nog leuker. Ook is het verhaal erg uitgebreid en gedetailleerd, dit komt doordat alles wat ze meemaken erg duidelijk wordt beschreven. Het boek zelf is ook duidelijk geschreven, als er namelijk een brief wordt gelezen staat dat in een ander lettertype en het verhaal is makkelijk om te begrijpen omdat het altijd duidelijk is wat er gebeurt op dat moment.

Al met al vind ik ‘De Kronieken van Narnia’ een erg goed boek en een grote aanrader. Het is ook leuk om de rest van de in totaal zeven delen te lezen om te zien wat er gebeurd is in de rest van de verhalen en waarmee het eindigt.

Meer recensies van ndbeus