Kleurrijke vriendschap

Nederland 09 juni 2021
Ik geloof in jou……

Een boek vol actualiteit over de vragen en onzekerheden van tieners. Toegespitst op issues van anno 2021 zoals, belang van het uiterlijk, LHTB-beleving, omgaan met drankgebruik, verschillen in religie en spanningen tussen ouders en kinderen. Het boek is geschreven in de ik-vorm. Er zijn 2 verhaallijnen, van Aicha, zij is moslima en Sara, met een christelijke achtergrond. Zo ongeveer om de 5 hoofdstukken komen beurtelings, Aicha en Sara aan het woord. Die hoofdstukken worden ingeleid met een kort gedichtje van de Engelse songwriter, Billie Eilish. Het verhaal speelt zich af in Rotterdam. Bekende items komen voorbij zoals de Bijenkorf, boekhandel Donner, de Jumbo en het Maasstad ziekenhuis. Door de geschreven gesprekken van de meisjes leer je de cultuurverschillen kennen. Aicha eet geen koekjes met gelatine, die zijn Haram en niet Halal. Sara legt uit wat kerstviering is, Een kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven. En vooral daarbij het gevoel wat dit oproept, wederzijds. Het helpt Aicha dat ze het thema racisme kan benoemen tegen Sara. Indrukwekkend is het slot van het boek dat, hoe twee verschillende geloven toch raakvlakken hebben en die met elkaar gevierd worden.

Meer recensies van Nederland