Heerlijk, toegankelijke fantasy detective

Newja14 Newja14
2 mrt 2024

Het vervolg, maar onafhankelijk te lezen deel, op Oragayn. 4,5 ster.

Het boek leest heerlijk weg. Het verhaal/onderzoek wordt vanuit verschillende karakters verteld, waardoor je er niet allen steeds meer achter het hoe en waarom komt, maar ook wat de gebeurtenissen doet met de verschillende mensen en hun achtergronden. Het is een mooie manier om de personages ook beter te leren kennen, zonder dat er hele levensverhalen aan elkaar verteld hoeft te worden. Ze hebben allemaal een bijzondere achtergrond en hun eigen specifieke verhaal hoe ze daar zo gekomen zijn. Erg leuk.

De personages zijn super divers en dat creëert mooie dynamieken. Daarbij worden er behoorlijk heftige onderwerpen behandeld, benoemd en geïnsinueerd. Ik hou er wel van als die onderwerpen niet geschuwd worden, erg verfrissend (en confronterend voor een aantal van ons).

0,5 sterretje aftrek... waarom? Het boek is op zich los te lezen, maar naar mijn mening moet je Oragayn écht wel gelezen hebben op voorhand. Puur omdat je anders wat uitleg/begrip mist op het gebied van o.a. Trustys. Het is zeker geen drama als je het niet (meer) weet, maar ik adviseer je toch echt Oragayn eerst, nog een keer, te lezen.

En wat een mooie cover!

Al met al, goed mee vermaakt en ook binnen no-time uit.

Meer recensies van Newja14