Wat een geweldige thriller
Dit is het tweede boek dat ik van Angelique Haak lees, en opnieuw heeft ze me volledig gegrepen. Na Het verkeerde meisje was ik al fan. Ik las het boek De sterkste zus en kon gewoon niet stoppen; het trekt je vanaf de eerste minuut helemaal mee.
Het is een indringende en gelaagde thriller over een vrouw die haar verleden onder ogen moet zien en tegelijkertijd de verdwijning van haar zus onderzoekt. Thema’s als huiselijk geweld, femicide en trauma worden op een respectvolle manier verwerkt in het verhaal.
Wat dit boek extra sterk maakt, zijn de hoofdpersonages. Ze gaan echt onder je huid zitten; je leeft volledig met hen mee, voelt hun angst, twijfels en moed. Het verhaal blijft tot het einde spannend, en de manier waarop Angelique Haak verschillende perspectieven gebruikt, voegt veel dimensie toe: je ziet gebeurtenissen vanuit meerdere kanten, wat de spanning en betrokkenheid alleen maar vergroot.
Het boek zet je aan het denken over de gevolgen van trauma en de kracht van overleven. Kortom, De sterkste zus is een thriller die je niet loslaat. Angelique Haak bewijst opnieuw waarom ze tot de top van Nederlandse thrillerauteurs behoort. Vijf sterren.