Hooggespannen verwachtingen waargemaakt
Ik mocht het boek van Yvonne al eerder dan de release lezen als onderdeel van een blogtour. Mijn verwachtingen van het nieuwe boek ‘Niet volgens plan’ van Yvonne van den Nieuwenhuizen waren hooggespannen. Ik las namelijk in 2022 en 2023 al haar driedelige Studio Holland serie en was daar helemaal weg van!
Op dezelfde dag dat ik dit boek binnen kreeg ben ik gaan lezen en niet lang daarna had ik het al uit. Smachtend naar deel 2, want als je eenmaal begonnen bent in deze trilogie wil je alleen maar meer!
Dit boek lees je vanuit twee perspectieven, namelijk die van Puck en Neil, waarbij er ook teruggeblikt wordt naar 20 jaar geleden. Hierdoor begrijp je niet alleen het pact steeds meer maar ook Neil en Puck. Het zorgt voor een compleet plaatje en hoe meer je leest hoe meer je ook wilt blijven lezen.
De manier van schrijven van Yvonne van den Nieuwenhuizen is zo beeldend en scherp dat ik regelmatig hardop grinnik bij het lezen van een van haar boeken.
'Bloemendaal.
Ze sturen me naar fucking Bloemendaal.
Van alle plekken op de wereld kiezen ze precies de enige waarvan ik heb gezworen er nooit meer een stap te zetten.'
Nou lieve Yvonne, ondanks dat Bloemendaal ook niet bovenaan mijn to visit lijstje staat had ik echt ‘the time of my life’ tijdens het lezen van dit boek. Je hebt weer een prachtig iets neergezet en ik kan niet wachten tot deel 2 én drie. Even doorwerken dus ;-)
'Bloemendaal.
Ze sturen me naar fucking Bloemendaal.