Een echte aanrader

NicolineBl NicolineBl
22 mrt 2021

*4.5

Dit boek heeft me enorm verrast!
Het klonk intrigerend omdat het zo diep ingaat op de gevreesde angststoornis waar ik ook zelf mee zit; een onderwerp waar ik nog nooit echt non-fictie boeken over had gelezen.
Ik vroeg me af - ook doordat er werd benoemd op de achterkant dat filosofen worden behandeld - hoe begrijpbaar/makkelijk de tekst zou zijn. Ik kan nu constanteren dat het een erg prettig en begrijpbaar boek was.
Het las erg vloeiend, had zelfs een bepaald soort humor die ik zeker kon waarderen aangezien het eigenlijk over een best heftig onderwerp gaat. Er zijn ontzettend veel verschillende onderdelen behandeld, wat ik erg fijn vond, ik had echt het gevoel dat dit een goed uitgewerkt boek was. Er werden interessante feiten gegeven (vooral het stuk over medicijnen/farmaceutische bedrijven en de DSM was interessant), gesprekken met mensen, én, naar mijn mening een van de meest waardevolle dingen aan dit boek: een heel eerlijke kijk in het leven van de auteur zelf. Ik kon echt waarderen dat er zo open werd gesproken over zijn eigen issues, iets wat toch eigenlijk heel eng is om te doen. Ik vind ook dat het boek me dingen heeft gegeven om over na te denken. Ik wil geen grote spoilers geven maar aan het einde komt er een soort 'conclusie/idee' uitrollen die me enigszins verraste maar eigenlijk ook wel iets had.

Een erg fijn boek waar veel bookmarks bij zijn geplaatst om later terug te kunnen lezen. Een duidelijk, eerlijk (herkenbaar) beeld voor helaas veel mensen en interessant om meer te lezen over die angst die velen van ons constant in de greep houdt

Meer recensies van NicolineBl