Heel mooi geschreven
Een meeslepende YA over de ingewikkelde relatie tussen de voorzichtige Nederlandse Sophie en de flamboyante Amerikaanse Liam. Geschreven door Suzanne Pruim.
Wat ik zo fijn vond aan dit boek, is de manier waarop de auteur schrijft: vlot, beeldend en met oog voor kleine details die de personages tot leven brengen. Je voelt de spanning tussen Sophie en Liam, ziet hun gebaren en oogcontacten voor je en merkt de subtiele gewoonten die hen menselijk maken. Vooral dat detailniveau in handelingen en blikken maakte het verhaal heel levendig.
Het verhaal draait volledig om Sophie en Liam en dat vond ik tegelijkertijd een kracht en een klein minpuntje. Ik had soms gewild dat er nog een extra verhaallijn was voor wat afwisseling. Maar misschien had de complexe relatie tussen hen dan niet zo mooi uitgewerkt kunnen worden.
"Ingekaderd' is een ideaal boek voor de feestmaand: het boek eindigt met kerst en oud & nieuw en de auteur heeft een heel warme sfeer weten neer te zetten. De epiloog doet overigens vermoeden dat er een vervolg op dit verhaal komt: ik ben benieuwd!