Advertentie

Het boek der vergeten artiesten is een roman van Vera Buck. We volgen het verhaal van Mathis Bohnsack, 13e zoon uit een boerengezin. Wat Mathis zeker weet is dat hij geen boer wilt worden. Op een dag is er een jaarmarkt in zijn dorp en hij wordt aangetrokken tot het artiestenleven. Hij ontdekt op de markt een Röntgen apparaat en is zo geobsedeerd dat hij besluit zijn huidige leven te verlaten en met de jaarmarkt mee te trekken.

Na 30 jaar rondgereisd te hebben als Röntgen artiest leeft Mathis samen met zijn verloofde Meta in Berlijn. Meta trekt rond als sterkste vrouw van de wereld. Onderweg ontmoetten ze vele artiesten met fascinerende verhalen.
Als Hitler de macht pakt veranderd het leven van de artiesten drastisch. Kunstenaars mogen niet meer optreden en podia worden dichtgetimmerd. Deze artiesten blijven elkaar ontmoeten tijdens geheime bijeenkomsten. Om deze artiesten met hun fascinerende verhalen niet te vergeten besluit Mathis een boek te schrijven.

Met het boek der vergeten artiesten geeft Vera Buck een ode aan al deze vergeten artiesten. Dit boek is bij vlagen erg langdradig maar mijn interesse in al die artiesten zorgde toch dat ik bleef lezen. Vera Buck heeft met dit boek al deze vergeten artiesten weer een podium gegeven.

Reacties op: We zullen niet vergeten

28
Het boek van de vergeten artiesten - Vera Buck
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 27,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker