Het perfecte feelgoodverhaal
Man, man, man... Wat was Het Perfecte Plaatje een Perfecte (met hoofdletter P) Leeservaring! Dat Marijke Vos kon schrijven, wist ik al langer. Dat ze humor heeft, had ik al door vanaf de allereerste keer dat ik haar mocht ontmoeten. Maar wat ze heeft neergezet in deze heerlijke feelgood, is inderdaad vrij perfect.
Ik heb genoten van hoofdpersoon Babs, en haar soms wel heel herkenbare schrijfstruggels en twijfels. Het zal je maar gebeuren, dat je bijna wordt gedropt door je uitgever én dan naast iemand in het vliegtuig komt te zitten, die in slaap valt door het lezen van jouw boek... Het boek waar jij zo trots op bent.
Nou, Marijke hoeft daar in ieder geval niet bang voor te zijn. Geen saai moment in Het perfecte plaatje. Ik heb hardop zitten lachen, een opkomend traantje moeten wegslikken en bij het dichtslaan van het boek, bleef het 'wauw, wat was dit een fijne leeservaring' nog zeker een paar dagen hangen.
Kortom, als je van feelgood mét humor en hart houdt, dan zit je perfect met Het perfecte plaatje!