De belevenissen van een Joodse ondernemingsfamilie in de tweede wereldoorlog

P1466 13 maart 2025
Ik had van deze auteur nog nooit een boek gelezen. Echter lees ik veel over de tweede wereldoorlog en mijn interesse was gewekt.

Het boek heeft mij verrast. Je denkt dat het bijna alleen over Catharina gaat omdat de titel dat aangeeft. Maar het gaat juist ook over haar familie in oorlogstijd.
Vooral vader Moses en haar broer hebben indruk op mij gemaakt.
Ook Catharina zelf heeft er alles aan gedaan om samen met haar pasgeboren zoon de oorlog zo goed en zo kwaad mogelijk te overleven.
Waarbij ze dingen heeft gedaan wie ze waarschijnlijk nooit zou doen in tijd van vrede.
Ook een eye opener voor iedereen. Je gaat toch bij jezelf ter rade wat zou ik doen. En ik denk oprecht dat je je daar geen echte voorstelling van kunt maken maar pas dat kunt doen als het zover is.

De auteur heeft jarenlang onderzoek gedaan naar het verleden van deze familie. Ook zijn er veel documenten en foto,s bewaard gebleven. Deze komen ook uitgebreid aan bod in het boek.

Het nawoord van Frank Krake moet je zeker niet overslaan.

Ondertussen heb ik 4 boeken van Frank Krake aangeschaft en daar er alweer 2 van gelezen.
Ook daarin blijkt dat de auteur ook hier veel onderzoek heeft gedaan.
Dat geeft een extra dimensie aan de boeken.

Ik heb genoten en raadt je het boek echt aan.
Voor mij absoluut een ***** sterren waard.

Meer recensies van P1466