In één woord geweldig!! Hét boek voor de liefhebbers van Riley.
“Een jaar om nooit te vergeten” is het eerste boek wat ik van Karen Swan heb gelezen. Ik kan je vertellen dat het absoluut een enorme aanrader is en dat deze auteur zeker op mijn lijstje van favorieten is komen te staan!
Het boek is een sfeervolle, emotioneel geladen roman die je meeneemt naar een wereld vol geheimen, liefde en persoonlijke groei. Het verhaal volgt de hoofdpersoon, Cassie, die op een kruispunt in haar leven staat. Wat begint als een ogenschijnlijk ‘nieuw begin’, ontvouwt zich al snel tot een reis waarin het verleden zich steeds nadrukkelijker laat gelden. Swan heeft een talent om personages te creëren die echt aanvoelen – met twijfels, fouten en verlangens die herkenbaar zijn zonder cliché te worden.
Wat dit boek sterk maakt, is de manier waarop tijd en herinneringen met elkaar verweven zijn. De titel krijgt daardoor steeds meer betekenis naarmate het verhaal vordert. Het “jaar” waarnaar wordt verwezen, is niet alleen een periode van verandering, maar ook van confrontatie en heling. De setting is prachtig beschreven. Je waant je als lezer echt op de plek waar het verhaal zich afspeelt. Toch is het niet alleen decor; de omgeving weerspiegelt vaak subtiel de innerlijke toestand van de personages. Swan schrijft zo meeslepend en warm dat je blijft doorlezen, vooral vanwege de emotionele ontwikkeling van de hoofdpersoon en alles wat zij doormaakt zowel in het verleden als in het heden. Het boek bevat elementen van herontdekking van jezelf, rouw, het ontmoeten van nieuwe mensen en het toelaten van emotie. Cassie ontmoet in elke stad niet enkel nieuwe mensen, maar ontmoet ook in elke stad een nieuwe versie van zichzelf waarin ze uit moet zien te vinden wie ze echt is en wat ze echt wil.
Ik ben, als liefhebber van Lucinda Riley, positief verrast over deze roman. Dit voorjaar zal er nog een roman van Karen Swan verschijnen en die komt ook zeker weten op mijn TBR lijst te staan! Ik heb dit boek echt verslonden en kon het amper wegleggen. Ondanks dat het bijna 600 pagina’s lang is, heb ik het in vijf dagen uit kunnen lezen, dus dat zegt waarschijnlijk wel voldoende.
Dus ben je op zoek naar een hedendaags meeslepend en intrigerend boek, dan is deze roman, die zich afspeelt in New York, Parijs, Venetië en Londen, zeker een aanrader!!