Ondersteboven
In Ondersteboven staat de moeizame relatie tussen moeder, Ardith Law, en haar dochter, Morgan centraal. Maar ook de onconventionele keuzes van beide vrouwen in de liefde.
Ardith is een gevierd Hollywood ster en woont al jaren samen met haar partner William West. Wanneer William onverwacht komt te overlijden vindt Ardith troost bij haar veel jongere assistent Josh, een werkeloos en vrij onbekende acteur. Haar dochter Morgan woont in New York begint een relatie met een veel oudere journalist. Hun levens worden volledig op de kop gezet (ondersteboven). Ardith door rauw verdriet en Morgan door het vernietigende schandaal rondom de nieuwe partner van Morgan. Dit zet hun prille relatie behoorlijk onder druk.
De moeizame relatie tussen moeder en dochter wordt in de volgende zin helder verwoord: “Ze leefden aan de rand van elkaars leven”.
Alle hoofdstukken worden vanuit 1 of beide hoofdpersonen geschreven. Danielle heeft een zeer toegankelijke, vlotte en beeldende schrijfstijl waardoor het boek makkelijk leest en zorgt voor ontspanning.
Door personages te kiezen met leeftijdsverschillen in hun relaties snijdt Steel thema’s aan als maatschappelijk oordeel en de moed om voor eigen geluk te gaan. Modern boek voor deze schrijfster.
Ondersteboven is een aanrader voor liefhebbers van meeslepende familiedrama’s en van romantische verhalen. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar literaire romans, en lees andere genres graag ter afwisseling. Ik geef het boek 3***, het boek steekt goed in elkaar.
Dank aan Ilona & LS Uitgeverij om vooruit te mogen lezen!
#daniellesteel #dewereldvandaniellesteel #ondersteboven #upsidedown #leesclub