Winter bijen

Peter65 Peter65
7 mrt 2021

Het verhaal speelt zich rond 1944 af aan de Eifel(Ardennen)en gaat over een imker Egidius Arimond die voor zijn bijen zorgd en daar zijn hele liefde en vreugde aan besteed tijdens de winter want zij moeten immers overleven!al met al lijdt deze imker ook nog eens aan epilepsie en kan hij maar moeilijk aan het medicijn luminal komen waar hij bij de apotheker telkens om moet smeken omdat het medicijn steeds schaarser wordt.Zijn aanvallen worden heftiger en weet soms dingen niet meer te herinneren.Gelukkig heeft hij zijn bijen waar hij zich kan troosten.Hij smokkelt joodse vluchtelingen in ongebouwde bijenkasten over de Belgische grens tegen een vergoeding om zijn medicijnen tegen de aanvallen van epilepsie tegen te gaan en moet zich regelmatig schuilhouden voor de Engelse/Amerikaanse bommenwerpers.Desondanks heeft hij allerlei affaires onder andere met de echtgenote van een hooggeplaatste nazi.Het verhaal gaf mij enerzijds plezier en anderzijds soms een droef gevoel.Ik vind het boek leuk geschreven,voornamelijk in de “ik”vorm en krijgt van mij 4 sterren!

Meer recensies van Peter65